Sunday, October 1, 2023
Home Tehnologie Vietnam – Reprezentanții unor companii majore de tehnologie…

Vietnam – Reprezentanții unor companii majore de tehnologie…

by admin

Reprezentanții unor companii majore de tehnologie din SUA, între care Intel, GlobalFoundries și Google, vor participa luni la o întâlnire de afaceri la Hanoi, în timpul vizitei președintelui american Joe Biden în Vietnam, al cărei rol este de a consolida relațiile între cele două țări, au declarat două persoane familiare cu acest planul, transmite Reuters.

Întâlnirea, care este încă în curs de organizare, ar confirma planurile SUA de a stimula rolul global al Vietnamului în diferite segmente ale producției de cipuri, ca parte a strategiei mai ample a Washingtonului de a reduce expunerea sectorului la riscurile legate de China, inclusiv restricțiile comerciale și tensiunile din Taiwan, arată news.ro.

CITEȘTE ȘI Turcan: Am bătut în cuie să nu crească TVA la carte, spectacole și concerte

Directori seniori ai Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries și Boeing se numără printre participanții așteptați, potrivit unei liste parțiale despre care o persoană familiarizată cu planurile a discutat cu Reuters.

Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii în afara programului de lucru.

Cea de-a doua persoană familiarizată cu planurile a confirmat prezența mai multor companii mari de cipuri din SUA, inclusiv Amkor, partenerii lor vietnamezi, cum ar fi compania de tehnologie FPT, și înalți oficiali vietnamezi și americani, inclusiv secretarul de stat Antony Blinken.

Este așteptat ca semiconductorii să fie un punct focal în timpul vizitei lui Biden la Hanoi, duminică și luni, au declarat oficialii administrației americane, în timp ce Casa Albă încearcă să dezvolte în mod oficial relațiile cu fostul inamic.

Anunț surprinzător al premierului Indiei la summitul G20 CITEȘTE ȘI Anunț surprinzător al premierului Indiei la summitul G20

Masa rotundă nu a fost anunțată oficial și nu este clar dacă vreuna dintre companiile care participă vor face anunțuri la întâlnirea despre care una dintre surse a spus că ar implica aproximativ 30 de directori și oficiali de top.

Unele dintre companiile de pe listă au investit deja sau au anunțat investiții în Vietnam.

Intel are o fabrică de 1,5 miliarde de dolari în sudul Vietnamului, pentru asamblarea, ambalarea și testarea cipurilor, cea mai mare din rețeaua sa globală, și a avut intenții să o extindă.

Amkor construiește lângă Hanoi ”o mega fabrică de ultimă generație pentru asamblarea și testarea semiconductorilor”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, în timpul unei vizite la Hanoi în iulie.

Compania are zeci de poziții deschise pe pagina sa web din Vietnam.

Firma de proiectare de cipuri Marvell a declarat că intenționează să construiască un centru ”de clasă mondială” în Vietnam.

România a trimis la Bruxelles cererea de modificare a PNRR și de adăugare a unui capitol REPowerEU CITEȘTE ȘI România a trimis la Bruxelles cererea de modificare a PNRR și de adăugare a unui capitol REPowerEU

Oficialii americani au spus în repetate rânduri că asamblarea și proiectarea sunt segmentele industriei de fabricare a cipurilor în care Vietnamul ar putea crește mai repede, deși lipsa de ingineri ar putea încetini dezvoltarea industriei.

Vietnamul are, de asemenea, ambiții de a-și construi propriile fabrici de fabricare a cipurilor.

GlobalFoundries este specializată în realizarea de circuite integrate pentru smartphone-uri, mașini și alte aplicații.

Vietnamul este un exportator major de smartphone-uri și electronice.

Un director al unei mari firme de cipuri din SUA a declarat că guvernul vietnamez a organizat întâlniri cu majoritatea companiilor importante de cipuri din țară, inclusiv Intel, Samsung și Qualcomm, pentru a cere sfaturi cu privire la crearea primului centru de producție al țării.

FOTO Declarația comună adoptată la Summitul de la București: cele 20 de puncte convenite de liderii Inițiativei celor 3 Mări. Mesajul lui Zelensky CITEȘTE ȘI FOTO Declarația comună adoptată la Summitul de la București: cele 20 de puncte convenite de liderii Inițiativei celor 3 Mări. Mesajul lui Zelensky

Oficialii americani au spus, de asemenea, că o îmbunătățire a legăturilor oficiale cu Vietnamul ar putea contribui la colaborarea în domeniul inteligenței artificiale (AI), un sector în care Google este un actor global important.

Vingroup, cel mai mare conglomerat din Vietnam și compania mamă a producătorului de mașini electrice VinFast, listat recent la Nasdaq, are o unitate axată pe AI.

Boeing ar putea anunța un acord care implică vânzarea a 50 dintre avioanele sale 737 MAX, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu problema. Boeing a refuzat să comenteze.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro