Thursday, September 21, 2023
Home Tehnologie Vrei să te muți în Silicon Valley? Descoperă poveștile din spatele celui mai mare hub de tehnologie din lume

Vrei să te muți în Silicon Valley? Descoperă poveștile din spatele celui mai mare hub de tehnologie din lume

by admin

Este greu de crezut că Silicon Valley a avut începuturi umile. Astăzi este o regiune bogată, care găzduiește milionari (și miliardari!), companiile de software pe care le-au construit și sute de startup-uri care urmăresc visul. Dar a început ca teren agricol și livezi înainte de a se transforma într-un centru de producție și de guler albastru în deceniile de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Să vă planificați mutarea într-un oraș nou nu a fost niciodată mai ușoară

Silicon Valley nu este un oraș în sine, ci o regiune a zonei Golfului San Francisco care se întinde aproximativ de la sud de San Francisco până la San Jose. Numele și-a câștigat de la numeroasele companii locale care produc cipuri de computer, care foloseau siliciu ca și componentă principală. Peste două duzini de orașe și comunități sunt acum incluse în limitele sale.

Zona inclusă atunci când cineva menționează referire la Silicon Valley s-a schimbat de-a lungul timpului

Inițial se referea doar la Valea Santa Clara din zona Santa Clara, dar a fost extins pentru a include orice oraș din regiune cu o industrie software proeminentă.

În zilele noastre se întinde spre nord în orașele din județul San Mateo. Probabil veți găsi că nimeni nu este de acord cu exactitate ce orașe sunt incluse, dar puteți paria că termenul se va extinde pe măsură ce companiile de tehnologie continuă să se deplaseze spre nord în căutarea unui spațiu de birou mai accesibil.

Multe dintre cele mai mari și mai cunoscute companii tehnologice din lume își au sediul aici

Google, Apple, Facebook, eBay, Cisco, Electronic Arts, Netflix, Oracle și Hewlett Packard sunt doar câteva dintre nume marcate pe care le veți recunoaște aici. Dar afacerile din regiune sunt mai mult decât software. NASA are un centru de cercetare. Visa, compania de servicii financiare, are sediul aici. Tesla are deasemeni sediul aici.

Citește și: Fondatorii Intel. Pionierii din Silicon Valley, oamenii care au dat startul revoluției digitale

Angajații acestor companii sunt foarte educați și bine plătiți

Familiile în care ambii părinți lucrează și câștigă șase cifre sunt încă solid în clasa de mijloc a Silicon Valley. Casele modeste se vând cu ușurință cu peste un milion de dolari!

Dacă vii dintr-un oraș mare „cu adevărat” ar trebui să te aștepți la un ritm mult mai lent aici

Aceasta este o zonă complet suburbană și nu există prea multe de demarcat un oraș de altul în timp ce treceți cu mașina. Are buzunare de viață urbană, cum ar fi centrul orașului San Jose și centrul orașului Palo Alto (și dacă preferați să fiți în afara rețelei, are și câteva comunități rurale). Dar dacă vii dintr-un oraș mare „cu adevărat” ar trebui să te aștepți la un ritm mult mai lent aici.

Silicon Valley are însă farmecele ei

Acesta este un loc grozav pentru a crește copiii datorită școlilor stelare și a criminalității reduse. Bay oferă sporturi nautice, iar munții și parcurile din apropiere oferă kilometri de drumeții și ciclism. Și pentru oamenii din industria software este greu să refuze șansa de a lucra la companii de ultimă oră cu oameni talentați.

Sursa foto: depositphotos.com

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro