marți, octombrie 1

Un bărbat acuzat de proxenetism a fost reţinut în urma a 10 percheziţii desfăşurate în judeţul Mureş. Bărbatul este acuzat că începând din 2019 a achiziţionat mai multe apartamente pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor femei, înlesnind astfel practicarea prostituţiei. „Au mai fost identificate mai multe imobile despre care există indicii temeinice că ar fi fost achiziţionate din banii obţinuţi în mod ilegal”, afirmă poliţiştii, potrivit News.ro.

„La data de 30 septembrie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic, Poliţiei municipiului Târgu Mureş, au pus în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, într-o cauză în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de proxenetism”, a anunțat IGPR.

La percheziţii au fost descoperite două pistoale – unul cu butelie de gaz, supus autorizării, pentru care persoana nu deţine permis, cu muniţie aferentă şi al doilea airsoft – o legitimaţie falsă cu însemnele poliţiei, 2 pliculeţe tip zip-lock, cu o pulbere de culoare albă, 28.000 de euro, 2.000 de lei, colecţie de monede posibil din aur, o ţigară artizanală tip joint, două cântare de mare precizie, şase telefoane mobile, înscrisuri şi contracte de vânzare-cumpărare imobile.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, deşi persoana bănuită de comiterea faptei nu este angajat sau administrator de societăţi, ar fi achiziţionat în fiecare an – din 2019 şi până în prezent – apartamente pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor femei, înlesnind astfel practicarea prostituţiei.

Au mai fost identificate mai multe imobile despre care există indicii temeinice că ar fi fost achiziţionate din banii obţinuţi în mod ilegal.

Urmare a probatoriului administrat, persoana bănuită, un bărbat, de 45 de ani, din Crăciuneşti, a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând ca marţi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Editor : B.E.

Acțiune.
Exit mobile version