Bunătatea, recunoștința și înțelepciunea sunt asociate cu o persoană considerată psihospirituală. Cercetătorii sugerează că indivizii cu aceste calități au mai multe șanse să experimenteze „întregirea spirituală”, scrie Forbes.
Totodată, cunoașterea propriei persoane, concentrarea pe oportunități și înțelegerea emoțiilor duc la evoluția personală. Iată trei semne de psihospiritualitate, potrivit studiului citat.
1. Sunteți o persoană profund reflexivă. Cât de important e să îți găsești punctele forte
Oamenii psihospirituali acordă prioritate înțelegerii lumii și emoțiilor lor interioare. Este mai probabil să vă implicați în practici precum meditația, respirația sau scrierea în jurnal, pentru a obține claritate în gândire, pentru a procesa emoțiile și pentru a urmări creșterea interioară profundă și vindecarea.
De asemenea, ați putea să vă observați și să vă recunoașteți în mod activ propriile puncte forte, cum ar fi răbdarea sau compasiunea, și să căutați aceste calități la alții. Această „depistare a punctelor forte” vă îmbunătățește conștientizarea de sine și vă adâncește conexiunea cu cei din jur, permițând un sentiment de sine mai îmbogățit și mai interconectat. De exemplu, mulți profesori sunt capabili să identifice punctele forte ale elevilor și să-i încurajeze în consecință.
„O modalitate de a aduce spiritualitatea în acest proces este să împletești „depistarea spiritualității”. Observatorul punctelor forte poate căuta în mod activ cazuri în care un individ manifestă spiritualitate, exprimă sensul profund al vieții sau pare să se implice cu sacru”, sugerează cercetătorii.
2. Sunteți curios din punct de vedere spiritual
O persoană psihospirituală este atrasă de diferite învățături și practici spirituale, căutând înțelepciune din diverse tradiții. Această curiozitate nu este superficială, ci provine dintr-o dorință reală de a înțelege natura existenței și locul tău în ea. Practici precum mindfulness, yoga sau studiul diferitelor texte religioase pot rezona cu tine.
„În cele din urmă, această practică este despre a deveni un bun explorator spiritual”, scriu cercetătorii. Este posibil să puneți întrebări exploratorii, să căutați semnificații mai profunde ale evenimentelor din viață și să reflectați asupra experiențelor sacre din trecut,.
3. Vă concetrați pe oportunități și pe imaginea de ansamblu
În loc să vă simțiți învins de eșecuri, le puteți vedea ca pe oportunități de a evolua atât psihologic, cât și spiritual, integrându-le într-o poveste de viață. Un aspect cheie al acestei perspective este „reevaluarea pozitivă”, în care reformulați în mod conștient situațiile provocatoare pentru a vedea valoarea sau lecția lor ascunsă, mai spun experții.
Aceasta implică folosirea punctelor forte ale caracterului, cum ar fi reglarea emoțională și rezistența, pentru a transforma stresul într-o cale de auto-descoperire, îmbogățire spirituală și explorare.
„Ar putea fi reîncadrată această situație ca o oportunitate de creștere spirituală? Ce ai învățat astăzi care te-a învățat ceva despre ce înseamnă să fii tu?”. Cercetătorii spun că este bine să ne punem astfel de întrebări pentru a ne dezvolta.
Procesle de reflexie nu numai că vă ajută să faceți față la diverse lucruri, dar hrănește și un simț mai profund al sensului. A fi psihospiritual înseamnă a te uita în interior pentru a te înțelege pe tine însuți, în timp ce cauți experiențe noi. Recunoașterea și cultivarea punctelor forte este esențială pentru acest proces.
Cercetătorii sugerează că poți cultiva și psihospiritualitatea înconjurându-te cu oameni.
Editor : Iulia Bălăianu