Georgiana Pascu, activista care a descoperit abuzurile din „azilele groazei” din România, a fost premiată de Departamentul de Stat al SUA în cadrul galei „International Women of Courage”, desfășurată la Washington. Prezentă la eveniment, Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a lăudat curajul româncei, menționând că ea „apare de obicei neanunțată și descoperă inimaginabilul”.
Georgiana Pascu este manager de programe la Centrul de Resurse Juridice, și a fost premiată de Departamentul de Stat al SUA în cadrul galei internaționale „Women of Courage”, organizată la Washington. Activista din România este cunoscută pentru eforturile susținute în apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități instituționalizate și pentru sesizarea abuzurilor din „azilele groazei”.
În cadrul ceremoniei, Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a lăudat curajul Georgianei Pascu.
„Suntem onorați să ne alăturăm unei adunări excepționale de femei curajoase care și-au arătat dragostea și refuză să lase frica sau greutățile să le definească. Curajoasa Georgiana Pascu, una dintre laureatele noastre, ne arată ce înseamnă dragostea în acțiune”, a declarat Melania Trump.
Melania Trump a vorbit și despre intervențiile activistei românce în centrele de îngrijire.
„Georgiana apără demnitatea românilor ale căror voci nu se aud. Ea intră fără teamă în unități desemnate drept centre de îngrijire pentru a salva persoanele cu dizabilități care sunt ținute în captivitate, fără voia lor. De fapt, Georgiana apare de obicei neanunțată și descoperă inimaginabilul. Adulți și copii neputincioși legați, sedați, înfometați și, în cazuri extreme, pe moarte. Datorită muncii curajoase a Georgianei, zeci de infractori au fost acuzați de trafic de persoane, exploatare și chiar crimă organizată”, a adăugat ea.
În cadrul galei, a fost menționat și impactul activității sale: „Georgiana Pascu din România a luptat fără încetare de zeci de ani pentru a asigura drepturile și tratamentul în siguranță a miilor de copii și adulți cu dizabilități. Ea este un lider în a ajuta lumea să înțeleagă că femeile, fetele și persoanele cu dizabilități merită să fie protejate.”
Editor : Ș.A.